Äter du med ögonen?
ÄTER DU MED ÖGONEN? 😊
Har du tänkt på att vår matsmältning börjar redan i munnen, när vi börjar tugga vår mat. Redan där börjar enzymerna i vårat saliv att bryta ned maten. Och just därför är det också så viktigt att tugga maten ordentligt gärna 25-30 gånger per tugga.
När vi tittar på maten så sätter också vår magsyreproduktion igång. Magsyra innehåller enzymer och skyddar oss även mot bakterier, virus , parasiter och svampar. Alltså en jätteviktig funktion för vår matsmältning som är grunden för att vi ska må bra och ta upp näring i kroppen.
Men vad gör vi kanske då som oftast när vi börjar äta från tallriken? Kikar på mobilen, läser en bok eller jobbar samtidigt? Slänger snabbt i oss maten innan ett viktigt möte?
Nästa gång du äter den där fina tallriken, försök göra det med god tid så du kan tugga maten ordentligt samtidigt som du ser vad du äter. Ät mer mindful helt enkelt 😊
Det kan vara det lilla som behövs för att få en mage och kropp/hud i balans ❤